Voor wie
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor jeugd, volwassenen en professionals     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

Heb je een andere (hulp) vraag of twijfel je?

Neem gerust contact met mij op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.­

.

 

 

Belief en Beleef staat voor


Be lief door met aandacht en zorg met jezelf om te gaan. Jouw opvattingen over jezelf, anderen en de wereld om je heen onderzoeken. Voor geloof in jezelf en perspectief voor jouw toekomst.

 

Beleef door te doen, voelen, ervaren, (in)zien en jezelf uit te dagen. Een plek waar ruimte is voor jouw gevoelens en beleving.  Be en leef, voor een meer bewust en vrijer leven.

Individuele therapie

Pesso groepstherapie

Dramatherapie

Developmental Transformations

Traject en Survivors groep

Training | Workshops  | Gastlessen

 

 Voor wie levensvragen of psychische klachten heeft rondom:

Identiteit en zelfbeeld

Omgang met emoties

Angst en stemming

Agressieproblemen

Lichaamsbeleving

Rouw en verlies

Trauma

Hechting

Zingeving

Seksueel misbruik

Spanningen en stress

Inzicht in gedragspatronen

Problemen in contact in relaties

Acceptatie- en verwerkingsprocessen

Professionals

 

Groeien als persoon is groeien als professional,

de basis ben je zelf.

 

  • Leertherapie voor studenten, voor wie meer verdieping en/of ruimte wensen voor het persoonlijke proces naast de opleiding .

 

  • Een persoonlijk ontwikkelingstraject voor professionals
 
  • Gastlessen en coaching op het gebied van seksueel misbruik.

  • Voor instellingen en het onderwijs om 'out of the box' inspiratie op te doen, door training, gastlessen en workshops. Er is tevens de mogelijkheid tot spelintervisie, op een ervaringsgerichte wijze casuïstiek uit te werken of door met een trainingsacteur te werken. Belief en Beleef een stap verder!

​Informatie voor verwijzers

 

Belief en Beleef past ervarings- en lichaamsgerichte dramatherapie toe, wat een belevingsgerichte en inzicht gevende vorm van behandeling is. Naast gesprek staat zo vooral ervaren centraal: het cognitief, fysiek, emotioneel en relationeel in de ervaring bezig zijn om onderbewuste affecten en patronen op te sporen en vervolgens te bewerken. Er wordt gewerkt met wat de cliënt (letterlijk of figuurlijk in het moment) van zijn/haar gedrag laat zien. Regide patronen kunnen zo bijvoorbeeld opgerekt worden tot een groter ‘speelvlak’ in het leven (vergoten window of tolerance). Het denken, voelen en handelen worden verbonden.

 

Indicaties voor verwijzers

 

Dramatherapie kan bij zowel jeugd als volwassenen ingezet worden ter observatie voor diagnostiek en ter behandeling van uiteenlopende problematieken. Veelal helpend voor cliënten die rationaliseren, moeite hebben met taal of verbale therapie, voor omgang met emoties (in het uiten of juist afstand van emoties leren nemen), grenzen, het vergoten van perspectiefname, ter bevordering van het mentaliserende vermogen, voor wie interactie problemen ervaren, voor inzicht in gedragspatronen, contact met het lichaam, voor affectregulatie, agressie problemen, angsten, onzekerheid, identiteitsproblemen, bij rouw en verlies situaties, trauma, voor acceptatie- en verwerkingsprocessen.