Seksueel misbruik

 

 

 

 

 

Dowload het EBOOK vanuit de EZINE: 7 essentiële tips na seksueel misbruik.

Samen werken aan herstel: in een maatschappij met slachtoffers, daders, betrokkenen en hulpverleners. 

 

 

 

 

Halfjaar Traject met lotgenoten: Krachtig verder na seksueel misbruik

 

Nieuw! Het volgende Halfjaar Traject zal in 2018 van start gaan. Een Halfjaar Traject waarin DE KEY thema’s na seksueel misbruik terug komen. Het is een plek om te delen op een bijzondere wijze: door kunst in de vorm van beelden en te werken met het lichaam. Er worden verschillende therapeutische methodieken ingezet, om jouw verhaal en perspectief van verschillende kanten te belichten. Samen sta je sterk en kom je verder. Leer te bewegen in de instabiliteit van het leven en (her)ontdek jouw verhaal, jouw kracht, jouw dromen!

 

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

 

 

­

.

 

 

Een tegenovergestelde beweging - Visie

 

We groeien op en worden gevormd door ervaringen in het leven. Waar liefde mist wordt geschaad en ik geloof dat wij als mensen zijn gemaakt en bedoelt voor liefde. We zoeken naar manieren om met schadelijke ervaringen om te gaan. We gaan onszelf beschermen en er ontstaan patronen die ons later in ons leven tegen kunnen gaan staan.

 

Belief en Beleef een stap verder. Kom weer in contact met je ‘ware’ zelf in een verbinding van je hoofd, hart en lichaam. Vanuit die verbinding met jezelf en door je eigen kwetsbaarheid te omarmen, kan je in contact met anderen staan en werkelijk ontmoeten. Je voelt je weer deel van de wereld om je heen. Dat is een tegenovergestelde beweging van de diepgaande schade die seksueel misbruik teweeg brengt. Ontdek laag voor laag, stap voor stap, er is meer!

seksueelmisbruikenherstel.nl

gallery/dvt bristol1

          Training Bristol United Kingdom

Gastlessen en coaching voor professionals

 

Seksueel misbruik is er als je het wilt zien.

 

In Nederland hebben 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 11 mannen voor hun 16e levensjaar een seksuele geweldservaring meegemaakt. Wie zich opent ontmoet mensen in eigen omgeving die het hebben meegemaakt. Jong kwam ik er zelf mee in aanraking. Als puber en student hoorde ik het van klasgenoten. Ik ging op reis en ontmoet vrouwen met dezelfde verhalen. In mijn werk met onder andere verslaafde prostituees, in de jeugdzorg, in een behandelkliniek voor SGLVG cliënten en in mijn praktijk eveneens. Seksueel misbruik is er als je het wil zien. Het opent de ogen voor wat er gebeurt met kinderen op dit moment.

 

De gevolgen na seksueel misbruik zijn zo verstrekkend, waar mensen zich vaak geen voorstelling van kunnen maken. Daarom geef ik coaching en training aan betrokkenen,  buitenstaanders, scholen en professionals, vanuit mijn eigen achtergrond als ervaringsdeskundige, begeleider, docent en therapeut. Om zo het probleem zichtbaar te maken, de afweer die ermee gepaard gaat, om inzicht in de complexiteit van de dynamiek te geven en wat belangrijk is in de weg naar herstel.

Zie mijn onderzoek en gepubliceerde artikel (2014)

Regelmatig deel ik meer informatie over seksueel misbruik in de EZINE.

Meld je  hiervoor aan en ontvang ook het EBOOK! 7 essentiële tips na seksueel misbruik. Samen werken aan herstel: in een maatschappij met slachtoffers, daders, betrokkenen en hulpverleners. 

Onderzoek: Dramatherapie na seksueel misbruik

Mission

 

Bevlogen door schoonheid. Een eigen identiteit. Menselijkheid. Kwetsbaarheid. Pijn. Bevlogen om te zien wat puur is. Wat ware liefde is. Liefde die juist zo vaak gebruikt en misbruikt wordt. We zoeken, maar vinden niet. We verliezen onszelf in de ander. Het sterkt ons, maar maakt ons zwak. Gebroken. We hebben iemand nodig, maar zijn eigenlijk op zoek naar onszelf. Onbevangen liefhebben is liefhebben. Maar zijn we in staat dat te kunnen. Los van onszelf. Met onszelf. Ons zelf weten.

 

Mijn roeping wordt steeds meer helder, maar pijnlijk. Het laat mij mijn eigen pijn zien. Wil ik dat wel, wil ik die roeping hebben. Het raakt me. Ik leef mee, ik zie, ik ervaar. Ik wil er los van komen, maar zit er aan vast. Ik kan wat anders willen, maar mijn beleving, mijn hart, mijn roeping is daar. En in mijn roeping straal ik.

Dramatherapie in de weg van herstel

 

Voor mij was het een zoektocht naar wat herstel betekende. Een zoektocht naar verschillende therapieën, methodes en therapeuten. Een zoektocht naar kennis over wat trauma, waaronder seksueel misbruik, in levens kan betekenen. De afgelopen jaren ben ik zo de aanbevelingen van mijn onderzoek in therapie en training verder gaan onderzoeken om een specifiek aanbod te kunnen doen. Dankbaar voor wat dat ten eerste mijzelf heeft gegeven. Een leven waarvan ik niet wist dat het bestond... Dankbaar voor hoe ik dit nu als therapeut aan anderen door mag geven. Belief en Beleef een stap verder met dramatherapie in de weg naar herstel!

          Workshop: Dramatherapie in de weg van herstel

In 2017 ben ik opdrachtgever geweest voor vervolgonderzoek: Spelen met gevolgen (Amanda Speekenbrink). Gericht op de uitingsvormen na seksueel misbruik en dramatherapeutische behandeling. Zie voor meer informatie en het artikel: ww.seksueelmisbruikenherstel.nl