Seksueel misbruik

 

 

 

Dowload het EBOOK vanuit de EZINE: 7 essentiële tips na seksueel misbruik.

Samen werken aan herstel: in een maatschappij met slachtoffers, daders, betrokkenen en hulpverleners. 

 

 

 

 

 

Traject met lotgenoten: Krachtig verder na seksueel misbruik

 

De datums van het volgende Traject zijn bekend! Zie onderstaand de informatie folder en geef je tijdig op. Een Traject waarin DE KEY thema’s na seksueel misbruik terug komen. Het is een plek om te delen op een bijzondere wijze: door te verbeelden waar geen woorden voor zijn en te werken met het lichaam. Er worden verschillende therapeutische methodieken ingezet, om jouw verhaal en perspectief van verschillende kanten te belichten. Samen sta je sterk en kom je verder. Leer te bewegen in de instabiliteit van het leven en (her)ontdek jouw verhaal, jouw kracht, jouw dromen!

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

 

­

.

 

 

          DVT training 2015: Bristol United Kingdom

The Survivors

 

The Survivors is een lotgenotengroep voor vrouwen die seksueel misbruikt zijn en verder willen werken aan hun herstel. Dit is een maandelijkse groep van 2,5 uur waarbij er wordt gewerkt met verschillende Dramatherapie, Pesso, lichaamsgerichte oefeningen en een vaste Developmental Transformations (DVT) groep. De voorkeur heeft om eerst Het Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik te volgen alvorens deelname aan The Survivors groep. 

 

* Mannen die seksueel misbruikt zijn kunnen zich aanmelden voor individuele therapie of deelnemen aan de Pessotherapie groep.

 

 

Gastlessen en coaching voor professionals

 

Seksueel misbruik is er als je het wilt zien.

 

In Nederland hebben 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 11 mannen voor hun 16e levensjaar een seksuele geweldservaring meegemaakt. De gevolgen na seksueel misbruik zijn zo verstrekkend, waar mensen zich vaak geen voorstelling van kunnen maken. Vanuit Belief en Beleef geef ik naast therapie ook coaching en training aan betrokkenen, buitenstaanders, scholen en professionals, waarbij ik ervaringskennis combineer met therapeutische inzichten en het werken als begeleider en docent. Om zo het probleem zichtbaar te maken, de afweer die ermee gepaard gaat, om inzicht in de complexiteit van de dynamiek te geven en wat belangrijk is in de weg naar herstel.

Zie mijn onderzoek en gepubliceerde artikel (2014)

Ontvang gratis het EBOOK: 7 essentiële tips na seksueel misbruik.

 

Regelmatig deel ik meer informatie over seksueel misbruik en inspiratie artikelen en filmpjes in de EZINE.

Meld je  hiervoor aan en ontvang ook het EBOOK! 7 essentiële tips na seksueel misbruik. Samen werken aan herstel: in een maatschappij met slachtoffers, daders, betrokkenen en hulpverleners. 

Het Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik

Het Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik

In 2017 ben ik opdrachtgever geweest voor vervolgonderzoek: Spelen met gevolgen (Amanda Speekenbrink). Dit was een verdiepend onderzoek gericht op de uitingsvormen na seksueel misbruik en dramatherapeutische behandeling. Het onderzoek is daarbij verkozen tot beste dramatherapie scriptie van de Hogeschool Utrecht 2017. Zie voor meer informatie en het artikel: www.seksueelmisbruikenherstel.nl

Zie het onderzoek Spelen met gevolgen (2017)