Over mij
 

­

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­­

 

 ­
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn begeleidingsstijl

 

Eerlijk, aandachtig, warm, uitnodigend, speels en direct.

 

Ik ben Rineke van Setten en ik houd van pure ontmoetingen van mens tot mens. Gedreven werk ik zo als Dramatherapeut, Developmental Transformations practitioner en Pessotherapeut vanuit mijn hart met de nodige kennis en kunde. Oplossen of verwerken is één ding, leren omgaan met een kwetsbaarheid en accepteren wat je niet veranderen kan is een tweede.  Het is zoeken in de balans tussen kwetsbaarheid en kracht. Hierbij werk ik vaak met mensen met complexe problematieken, maar je kan ook bij mij terecht voor een kort behandeltraject. Ik werk met ervarings- en lichaamsgerichte therapie, inzichtgevende gesprekken en soms ook praktische werkboeken. Afstemming in de behandeling en oprechte verbinding in persoonlijke hulpverlening dichtbij vind ik belangrijk.

 

 

Mijn  werkervaring

 

Ik werk in mijn eigen praktijk en als medebehandelaar bij 1NP in de Basis en Specialistische GGZ. Verder ben ik 3,5 jaar bestuurslid geweest bij de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT) als portefuillehouder deskundigheidsbevordering. 

Anderen over mij

 

"De vragen die je stelt of de dingen die je teruggeeft zijn raak. Ik heb er echt wat aan. Bedankt voor hoe je naar mijn idee ook altijd oog en oor hebt gehouden voor wat er bij mij onder die angst en onzekerheid en dat zoekende heeft gezeten. Ik voel me heel erg gezien door jou."

"Een gedreven, vakbekwame en reflectieve professional."

- Hogeschool Utrecht te Amersfoort -

 

"Energiek, oprecht, uitnodigend, zorgvuldig en kundig."

- Kernwoorden van diverse collega's, Bijzonder Jeugdwerk -

.

 

 

Eerder heb ik als dramatherapeut in een 3e-lijns behandelcentrum voor SGLVG (forensische) cliënten gewerkt en in de ambulante, open en gesloten Jeugdzorg(Plus). Verder ben ik stagebegeleidend docent geweest van de opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool Utrecht en heb ik opdrachten gedaan als trainingsacteur. Als docent Omgangskunde i.0. heb ik les gegeven op het ROC en ik heb een aantal jaar als begeleider bij het Leger des Heils gewerkt met diverse doelgroepen.­­

 

Doorlopend volg ik bijscholingen middels verdiepende opleidingen, cursussen, supervisie, intervisie en leertherapie in het binnen en buitenland. Daarbij ben ik mij verder gaan specialiseren  in de methode Developmental Transformations (DVT-Noord) en in Pesso-psychotherapie (RINO Amsterdam).

 

 

Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring?

Klik dan op de knop hieronder.
 

 

 

"Workshop  'Speel jezelf' met een 9 beoordeeld op een Krachtdag voor lotgenoten na seksueel misbruik (15 deelnemers): "Troostrijk, aanvaarding, verdiepend, humor, confronterend, warmte, verbinding, steun, dynamisch, integer, heel veilig en zeer deskundig."

 

"Ik zie in jou wie ik zou zijn als ik mijzelf zou zijn. Als ik mijzelf accepteer. Jij motiveert mij in mijn weg op zoek naar mijzelf. Jij hebt mij geleerd uit te gaan van het goede in jezelf en dat je alleen nog maar beter kan worden. Jij kunt je geluk delen en overbrengen."

 

­

"Rineke heeft de nodige kennis omtrent de hulpverlening van getraumatiseerde cliënten. Ze liet een betrokken en open houding zien in het contact met cliënten en ging steeds weer op zoek naar  een gezamenlijke basis met de ander. Rineke heeft zinnige dingen te zeggen, kijkt met een net iets andere blik naar de cliënt en geeft door haar karakter/persoonlijkheid een mooie kleur aan de behandeling."

 

 

“Ik herken in haar de aanpak en benadering van onderwerpen in de gedrevenheid en de moed om iets persoonlijks neer te zetten, die ik al van haar ken sinds mijn samenwerking met haar bij After Life. Rineke weet zich daarin op een kunstzinnige én professionele manier met de

doelgroep te identificeren zonder ermee te versmelten en dat is knap.”

 

"Doordat Rineke vragen stelde om de betekenis die de herinnering voor me heeft helderder te krijgen, vertelde ik pas over de geestelijke gevangenschap waarin ik had geleefd en de erop volgende periode als dakloze. In de twee eerdere gespreksronden had ik daarover niets gezegd. Maar door het uit te beelden kon ik wel duidelijk maken waarom de herinnering me zo dierbaar is.”

 

“Rineke is op groepsniveau erg sensitief en kan goed aanvoelen wat er in de groep speelt en waar behoefte aan is. Hierdoor kan zij veel flexibiliteit tonen mits dit nodig is. Daarnaast kan ze in dit proces goed afwisselen tussen een meer afstandelijke doelgerichte aanpak om de groep aan te sturen en een betrokken aanpak op gevoelsniveau om de groep te stimuleren openheid te tonen.”

 

“Rineke heeft met kennis van zaken en een professionele wijze van inzet een belangrijke bijdrage geleverd aan de beeldvorming rond het specialisme ‘psychodrama’ voor de groep tweedejaars studenten. Rineke heeft aangetoond niet alleen de nodige kennis omtrent dit onderwerp te bezitten, maar ze heeft ook laten zien dat ze die op een betrokken en vooral respectvolle wijze naar de studenten toe kan overbrengen. Ze wist een veilige situatie te creëren waarin de studenten een persoonlijke inbreng konden hebben, iets dat van wezenlijk belang is bij psychodrama. In de kennisoverdracht was ze gestructureerd en helder, als een professionele dramadocent die boven de materie kan staan.”

 

Het is bijzonder hoe Rineke mensen enthousiasmeert, zo stelt ze goede vragen en helpt mensen om verder met hun probleem om te gaan. Maar wat ik het meest benoemen waardig vind is haar creativiteit. Ze weet op haar eigen wijze dingen neer te zetten en in combinatie met haar enthousiasme weet ze mensen te prikkelen.”

 

"Rineke is goed in het bevragen van gemaakte aannames door middel van door te vragen op statements die in de groep worden gemaakt. Ook hielp Rineke de coaching groep om kritisch te blijven tegenover zowel bestaande structuren als de cultuur binnen de studentenvereniging en de christelijke wereld. Rineke is een gedreven vrouw met veel enthousiasme en passie voor wat ze doet."

 

"Ondanks haar jonge leeftijd laat Rineke zien dat ze veel kennis en inzicht heeft en haar vak uitstekend verstaat. Met name op het gebied van traumahulpverlening heeft Rineke veel kennis en expertise.  Rineke wordt door vele medewerkers van BJ ervaren als een prettige en kundige therapeut die haar visie goed en met passie kan verwoorden en haar denkstappen uitleggen en ik kan dat volledig beamen."

 

"Jij weet waar je vak over gaat en hoe je van meerwaarde kan zijn in een behandeltraject. Ik vind het dan ook heel jammer dat we je niet kunnen behouden voor onze jongeren en onze organisatie. Je hebt veel in je mars zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je komt nog ver."

 

Rineke van Setten