Praktisch
 

Kenmerkend voor praktijk Belief en Beleef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelding

 

Om je aan te melden voor therapie, coaching of training kan je het contactformulier invullen of telefonisch contact met mij opnemen.

 

Voor individuele- of groepstherapie plannen we eerst een intake. We kijken dan samen naar jouw hulpvraag en wat ik daarin voor jou kan betekenen. Als het vervolgens goed voelt voor jou, maken we verdere afspraken en gaan we aan de hand van een behandelplan aan de slag. Regelmatig zullen we daarbij evalueren en de voortgang van de therapie bespreken. 

 

Locatie Driebergen | Amsterdam


De therapie en coaching worden gegeven in de psychiatrie praktijk aan de Frans Halsstraat 7 in Amsterdam of de yoga studio Driebergen. Beide  plekken zijn centraal gelegen en zo goed bereikbaar met het OV.  Bij de locatie Driebergen kan je tevens gratis parkeren. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kan je informeren naar mogelijke vergoedingen vanuit je werkgever, de bijstand, het UWV, WLZ, WMO, PGB of bij stichtingen en fondsen (bijv. Schadefonds geweldsmisdrijven en het Noodfonds). Een vaktherapeut mag door een hoofdbehandelaar ingezet worden om een deel van de behandeling in de 2e-lijns zorg uit te voeren. Bij scholen kan er budget zijn vanuit passend onderwijs en studenten kunnen navraag doen bij het schooldecanaat. Tevens kunnen de niet vergoedde therapie kosten via de belastingdienst teruggevraagd worden.

 

Tarieven­

 

Voor volledig vergoedde zorg in de Basis of Specialistische GGZ dien je een verwijsbrief van de huisarts te hebben, je kan je dan aanmelden via 1NP. Direct bij mij in de praktijk is vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk en worden onderstaande tarieven gehanteerd:

 

Kennismakingsgesprek (max 20 min)         Gratis


Individuele therapie                                          90 euro*

 

Behandelplan en evaluatieverslagen           70 euro

Behandelplan kort zonder anamnese         40 euro

 

Pessogroepstherapie (3 uur)                           90 euro 

                  

 

Training/gastles/workshop op locatie: tarief in overleg

 

​Mochten de kosten een probleem vormen​ neem dan contact met mij op. Afhankelijk van je hulpvraag is er ook behandeling in de BGGZ en SGGZ mogelijk. Dramatherapie is als geneeskundige zorg vrijgesteld van BTW, voor de coaching geldt dat bovenstaand bedrag exclusief BTW is. Gemaakte afspraken kunnen bij niet tijdige afzegging in rekening worden gebracht, zie voor meer informatie de algemene voorwaarden.

 

 

 

 

Samenwerkingsverbanden

 

Belief en Beleef staat open voor samenwerkingsverbanden en geeft ook workshops op Hogescholen en in kennisnetwerken.

1NP Vrijgevestigde professionals GGZ

Samenwerkingsverband met o.a. psychiaters, psychotherapeuten en GZ-psychologen voor Basis en Specialistische GGZ behandeling.

Rineke van Setten werkt onder andere nauw samen met psychiater Hans van Wechem en Natahalie Kuijpers in de praktijk in Amsterdam.

www.1np.nl

 

Albrecht Consult

Klinisch psycholoog en psychotherapeut.

www.albrecht-consult.nl

 

Inge de Boer en partners

GZ-psycholoog en registerpsycholoog NIP. 

www.ideboer-partners.nl

 

Vaktherapeuten 030

ZZP verband van vaktherapeuten PMT, dans, muziek, beeldend, drama in Utrecht.

www.vaktherapeuten030.nl

 

 

Beroepscode | klachtenregeling | Privacyverklaring


In de uitvoering van de therapie dien ik mij te houden aan de beroepscode voor vaktherapeuten. Mocht je klachten hebben dan dien je dit in eerste instantie met mijzelf te bespreken. Vervolgens kan de klachtenregeling intreden van de beroepsvereniging waarbij ik ben aangesloten.

 

 

 

 

 

 

Vergoedingen

 

Als zorgverlener ben ik aangesloten bij 1NP waardoor volledige vergoeding vanuit de BGGZ en SGGZ mogelijk is.  Je hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig. Je betaald daarbij wel het wettelijk verplichte eigen risico (2017:385 euro).

 

 

 

Een andere mogelijkheid is vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Je kunt dan direct bij Belief en Beleef terecht. Er is geen diagnose of doorverwijzing van de huisarts nodig. Je betaald dan geen​ eigen risico (2017: 385 euro).

 

Druk op de onderstaande knop om snel te zien welke zorgverzekeraars de therapie vergoeden van wie als zorgverlener is aangesloten bij het FVB. Je wordt geadviseerd contact met je zorgverzekeraar op te nemen ter verdere navraag.

 

 

 

Vergoed de verzekeraar de therapie niet, dan kan het helpen een brief te sturen aan je zorgverzekeraar.

Informatie locatie Driebergen

Voor meer informatie zie

  • Korte lijnen in direct persoonlijk contact
  • Werkend vanuit oprechte verbinding en betrokkenheid
  • Effect door een ervaringsgericht aanbod op maat
  • Therapie is mogelijk met of zonder verwijzing
  • Samenwerkingsverbanden indien het betrekken van andere expertise wenselijk is
  • Volledige vergoeding met SGGZ verwijzing of vanuit een aanvullende verzekering 
  • Een centrale locatie in Driebergen | Amsterdam | op locatie

.